Våre eggdonorer

Eggdonasjon – med åpen eller lukket eggdonor

Som eneste klinikk i Danmark får du en utvidet profil med barnebilder og personopplysninger om eggdonoren.

Kontakt oss for mer informasjon

Våre eggdonorer

Vi har et bredt utvalg av eggdonorer, som alle har vært gjennom en omfattende screeningsprosess. Flertallet av eggdonorene våre studerer eller har barn selv og vil gjerne kunne gi denne opplevelsen til andre. De fleste er skandinaviske av utseende, men vi har også andre etnisiteter i donorprogrammet vårt.

Vi kan gi deg en eggdonor som matcher dine preferanser for åpen eller lukket profil, hårfarge, øyenfarge og høyde. Vi sender deg en 11-siders profil der eggdonoren har svart på mange personlige spørsmål slik at du bedre kan introdusere donoren din. Du vil også motta babybilder av giveren og en håndskrevet hilsen.

Sjekk ut en prøveprofil her.

Prosedyre for eggdonor

For å kunne donere egg, gjennomgår donoren først en omfattende studie for å fastslå at hun ikke bærer på noen genetiske eller seksuelt overførbare sykdommer, samt en vurdering av hennes mentale tilstand.

Når donoren er egnet, gjennomgår hun hormonbehandling som gjør at hun kan produsere flere egg enn i en normal syklus. Denne terapien varer mellom 12 og 14 dager og begynner på de første dagene av menstruasjonen. I løpet av behandlingen må flere ultralydsskanninger utføres for å overvåke veksten av folliklene som inneholder oocyttene. Så snart disse folliklene har nådd sin optimale størrelse, utføres oocyttpunkteringen.

Oocytthenting er fjerning av oocyttene ved hjelp av en ultralydkontrollert nål. Eggene blir deretter befruktet i laboratoriet med partnerens sæd eller en sæddonor.

En annen kvinnes egg blir befruktet med sæd fra partneren din eller sæddonor og deretter plassert i livmoren din. Denne behandlingen brukes dersom du ikke selv produserer egg av tilstrekkelig kvalitet eller hvis du har en genetisk sykdom du ikke ønsker å gi videre til barna dine.

Vi beholder gjerne alle embryoene du har fått for videre eksperimenter og eventuelle søsken.

Hos Diers IVF tilbyr vi følgende former for eggdonasjon:

Ukontaktbar eggdonor

Ved en ikke-kontaktbar donasjon kan du som mottaker av donasjonen aldri kontakte giveren og anonymiteten gjelder også omvendt, noe som betyr at giveren ikke kan motta informasjon om deg og eventuelle barn.

Kontaktbar eggdonor

Donasjonsdato ikke kjent. Donor har imidlertid avtalt med klinikken at hun er tilgjengelig for 1 møte med barnet dersom barnet føler behov for å lære mer om sitt opphav. Møtet kan først finne sted fra barnets 18-årsdag.

Kontakten mellom donor og barnet formidles av Diers IVF etter at donorbarnet har kontaktet klinikken.

Det er viktig å understreke at giveren ikke har noen juridiske eller økonomiske forpliktelser.

Giveren fyller ut en utvidet profil, hvor du har mulighet til å få mer informasjon om giverens utdanning, fritidsinteresser, babybilder m.m.

Kan vi hjelpe deg?

Hvis du har spørsmål, er vi her for å svare på dem. Bare fyll ut skjemaet så sender vi deg et svar så snart som mulig.